Deze cava wordt gemaakt in het hartje van de DO in Sant Sadurni De Noya en dit bij het beroemde huis Gonzalez Byass. Dit is een single estate, alle druiven komen dus van één enkele producent die de wijn ook maakt, dit in tegenstelling tot veel massa-cava waar druiven van allerlei oorsprong gemengd worden. De naam Can Petit is trouwens Catalaans voor klein landgoed.

Joseph Castan vestigde zich in 1907 in Lansargues, een stad in de Zuid Franse regio Languedoc. Hij was zo gepassioneerd door het maken van wijn dat hij geen enkele inspanning uit de weg ging. Dit harde werk werd beloond met vele onderscheidingen. Ondertussen staat de derde generatie van Castan aan het roer van dit wijnhuis. Moderniseringen werden doorgevoerd, maar de passie en inzet is gebleven. Een echte ontdekking! Deze wijn is een blend van vermentino, een aromatische kanjer, en grenache blanc. We ontdekken aroma's van perzik, tropisch fruit, citrus, nectarine en lentebloesem. Fris en fruitig van smaak met sappig wit en geel fruit zoals ananas, perzikken en een vleugje citrusvruchten. Schitterend lange afdronk met veel tropisch fruit, ondersteund door frisse, strakke citrustoetsen. Deze Zuid-Franse vermentino is één en al finesse.

Dit relatief klein wijnhuis in het wijngebied van La Mancha, ligt in het midden van Spanje. het is gelegen onder de hoofdstad Madrid. gemaakt van de beste Trempranillo druiven op kleine eikenhouten vaten. de wijn rijpt dan nog een jaar op fles vooraleer hij op de markt komt. Dit resulteerd in een volle, droge rode wijn met veel rood fruit in de smaak. mooi verweven met de houttoetsen van de franse eik en een mooie lange afdronk met kruidigheid en veel fruit. de smaak is evenwichtig, zacht en aromatisch.perfecte begeleider van een stevige vleesmaaltijd.